Fra bilimport til bred investering

Vi jobber tett med dem vi investerer hos. Alltid innenfra. Og tidlig, for å få best mulig innsikt i hvem de er, og hvordan vi kan hjelpe. Slik kan vi i fellesskap løfte gode ideer og merkevarer til den hyllen hvor de hører hjemme. Aller helst øverst; vi er ambisiøse på vegne av våre kunder.

For å nå målet og lykkes, må vi være selektive for å kunne jobbe like dedikert som de vi investerer hos.

Et kort blikk på vår lange historie

Fra to brødre fikk ideen om å selge og reparere brukte biler for over 100 år siden, har Kverneland Investering i dag blitt et landsomspennende milliardkonsern med aktivitet innen flere bransjer – fortsatt med hovedvekt på bil og bilrelaterte tjenester.

31. mai 1921 startet brødrene Olaus og Aadne Kverneland sitt eget firma for salg og reparasjoner av biler. Bilinteressen fikk de gjennom faren, Ole Gabriel Kverneland – grunnleggeren av Kverneland plogfabrikker, som kjøpte sin første amerikanske bil allerede i 1915.

I 1922 tegnet brødrene kontrakt som Ford-forhandler. Den skulle vise seg å være gullkantet. For Henry Fords innføring av samlebåndsproduksjon førte til betydelig reduserte bilpriser, fra rundt 30.000 til 10.000 kroner. Plutselig ble markedet for biler mangedoblet.

I dag er Kverneland Bil forhandler og agent for ti bilmerker i Rogaland, Vestland, Agder og Oslo, og er en av de eldste Ford-forhandlerne i verden innenfor samme eierfamilie. Kverneland Investering er dessuten medeiere i to andre bilkonsern – Volvo Car Stor-Oslo og MyCar.

Volvo Car Stor-Oslo er Norges største Volvoforhandler. I MyCar er også Gjensidige ASA og Frydenbø inne på eiersiden. I tillegg har vi dekkhotell gjennom Dekkstra, skade- og lakktjenester gjennom Intakt, samt salg av brukte biler.

Historisk sett har eiendomsvirksomheten vår bestått av å bygge til eget behov, som 100 000 kvm bilbygg, men gjennom eiendomsselskapet Auga bygger vi nå også næringsbygg for en rekke aktører.

Kverneland Investering har per i dag eierandeler i over 50 operative selskaper. Foruten bil, er konsernet blant annet involvert i regnskap, innovasjonsrådgivning og restaurantvirksomhet. Vi er stolte over at vi har betydelige eierandeler i bedrifter med til sammen over 1 000 ansatte.

Kontakt oss

Ådne Kverneland
Eier/styreleder
+ 47 404 08 440
aadne@kvernelandinvestering.no
Gard Ådne Kverneland
Eier/CEO
+47 404 08 431
gard@kvernelandinvestering.no
Kverneland Investering
Vestre Svanholmen 9
4313 Sandnes
© Kverneland Investering